maandag 19 oktober 2015

Bouw opnieuw stilgelegd (voor even)


Vandaag is de bouw opnieuw stilgelegd. Helaas maar tijdelijk. Vanochtend hebben we de aannemer gevraagd om de constructietekeningen van de bemaling en de fundering van de omliggende panden. Die hadden ze niet en het heien werd voor de tweede keer gestopt. Politie kwam langs, Ester en Ilan waren er met de koffie (ook voor de heiers, die konden tenslotte niet verder) en verschillende omwonenden kwamen ons een hart onder de riem steken.

Liesbeth wist een scanauto van Cition te stoppen én te controleren op de parkeervergunning voor deze auto:

Die was er niet en dus moesten de hekken van de 3 (!) parkeervakken weggehaald worden die daar al maanden stonden. Kennelijk zonder ooit vergund te zijn. Tip voor gratis parkeren: zet je auto achter een traliehek! Die auto's worden nooit gecontroleerd. Vervolgens hebben we onze eigen auto's daar neergezet, zodat ze niet meer konden laden en lossen (foto boven).

Politie, handhaving en onze advocaat kwamen allemaal langs. Ondanks het ontbreken van allerlei stukken mocht de ontwikkelaar toch doorgaan met heien, omdat door een wetsverandering het stoppen van het heien sinds kort privaatrechtelijk wordt afgehandeld in plaats van bestuursrechtelijk. Wat zoveel betekent als dat je schade moet kunnen aantonen voordat de bouw stil wordt gelegd.

Handhaving kwam die middag langs en constateerde inderdaad scheuren bij de Plantage Lepellaan 3 (en later ook nummer 2), maar zag hierin te weinig funderingsschade om een bouwstop af te kondigen. Het ontbreken van allerlei documentatie werd gezien als een probleem van de ontwikkelaar met zijn toekomstige buren, maar niet iets waar de gemeente nog iets mee deed. Dat vonden we tamelijk bizar. En handhaving was het daar zelfs mee eens! Letterlijk zei ze: 'de slager keurt zijn eigen vlees'. En dat was het.

Morgenochtend komt handhaving nog eens controleren hoe hard de heiklappen zijn. We zijn benieuwd wat ze er van vinden. Wij vinden het veel te hard. En dat vinden onze huizen ook. Net als bij de buren ontstaan er (langere en diepere) scheuren bij de trap.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten